Terug naar het overzicht

Michiel Uitdehaag wordt burgemeester van Venray

De gemeenteraad van Venray heeft Michiel Uitdehaag voorgedragen als nieuwe burgemeester van Venray. “Ik heb op Texel een heel mooie en leerzame tijd gehad. Andre en ik hebben ons hier erg thuis gevoeld. Ik wil graag mijn Texelse ervaring inzetten voor Venray” aldus Michiel Uitdehaag.

Michiel Uitdehaag is sinds januari 2016 burgemeester op Texel. De 43-jarige D66 politicus is geboren in West-Brabant. Eerder was hij wethouder in Wageningen waar hij ook gestudeerd heeft.

Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, over de keuze voor Uitdehaag:

“We hebben de mening van onze inwoners meegenomen in de profielschets die op 16 november 2022 werd gepresenteerd. We hebben gezocht naar een enthousiaste aanvoerder, een betrokken en doortastende burgemeester voor de toekomst van Venray. 15 Kandidaten hebben gesolliciteerd.

We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid. We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden.”

Installatie

Uitdehaag wordt nu, zoals de procedure voorschrijft, voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een voordracht aan de koning, die Uitdehaag officieel benoemt. De verwachting is dat de installatie van Michiel Uitdehaag als nieuwe burgemeester van Venray vóór de zomervakantie plaatsvindt.