Terug naar het overzicht

Woongemak is kinderspel: wethouder Remko van de Belt woont eerste woningcheck bij

Texel doet mee aan het project Woongemak is kinderspel. Doel van het project is brand en valongelukken in en om huis voorkomen, onder andere door te checken hoe veilig een woning is. Donderdag 17 november vond de eerste woningcheck op Texel plaats in bijzijn van wethouder Remko van de Belt. “De woningcheck laat zien hoe veilig een huis is en wat bewoners kunnen doen om ongelukken te voorkomen. Vaak zijn dit kleine, simpele acties. Ik hoop dat Texelaars goed gebruik maken van de gratis woningchecks zodat we samen onze woonomgeving een stukje veiliger maken.”

Mevrouw Gooijers-Van den Bosch uit Oosterend ontving als eerste Texelaar de brandweer om advies te krijgen over de veiligheid in haar huis. Brandweervrijwilliger Michaël Kieft bekeek samen met haar de woning en gaf tips over het voorkomen van brand en valongelukken. Met simpele maatregelen, zoals het ophangen van een rookmelder op de juiste plek en het aanbrengen van antislipmateriaal, is veel leed te voorkomen. Wilt u ook een veiligheidscheck in uw woning? Vraag een check aan op www.gratiswoningcheck.nl. De eerste 100 Texelaars die zich aanmelden, ontvangen een gratis lampje met bewegingssensor.

Zelf aan de slag met handige tips en praktische instructies

Naast een fysieke woningcheck door de brandweer kunnen inwoners ook zelf aan de slag. Op www.woongemakiskinderspel.nl staat een korte quiz en een handige checklist waarmee u zelf uw huis kunt nalopen op de belangrijkste punten, of het huis van iemand in uw omgeving. De website biedt tips voor kleine aanpassingen die het verschil kunnen maken in bijvoorbeeld de gang, woonkamer, keuken of badkamer. Duidelijke instructiefilmpjes en illustraties laten precies zien hoe u de klusjes stap voor stap kunt klaren.

Over Woongemak is kinderspel

Woongemak is kinderspel is een initiatief van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Brandweer Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden en het Rode Kruis. Zes gemeenten uit Noord-Holland Noord doen mee. Het uitgangspunt is: samen met lokale partijen inwoners helpen hun huis een stukje veiliger te maken met als doel het risico op brand en valongelukken in en om het huis verkleinen. De lokale partijen op Texel zijn Sportstichting Texel en Texels Welzijn.

Meer weten?

www.woongemakiskinderspel.nl.