Terug naar het overzicht

Wethouder Kooiman luidt betonwerkzaamheden fietspaden in

De vernieuwing van de fietspaden die wij in beheer en onderhoud hebben overgenomen van Staatsbosbeheer ligt goed op schema. Wethouder Kooiman luidde woensdagmorgen de start van de betonwerkzaamheden in voor de fietspaden rond en ten zuiden van De Koog. “Bezoekers en inwoners kunnen straks weer veilig fietsen op de strakke, duurzaam nieuwe paden op ons prachtige eiland. De fietspaden vanaf de Ruyslaan bij Ecomare tot en met de Boodtlaan kunnen naar verwachting in januari 2022 weer gebruikt worden.”

De afgelopen weken is de bestaande verharding van alle fietspaden verwijderd. Vandaag is begonnen met het aanbrengen van speciaal beton. Dit beton levert 30% minder CO2-uitstoot op. Voor deze milieuvriendelijke en duurzame aanpak verleent de provincie Noord-Holland een subsidie van ruim een miljoen euro. De weg naar Paal 17, de Randweg tussen de Californiëweg en de Ploegelanderweg en het fietspad naar paal 15 worden in januari/februari aangepakt.

Op schema: hierna nog twee clusters

De fietspaden die het komend seizoen worden gerenoveerd, staan op het bijgaand kaartje. De fietspaden die de gemeente in beheer en onderhoud heeft overgenomen van Staatsbosbeheer worden in vier clusters van een jaar vernieuwd.  Vorige winter is cluster 1 gerealiseerd: het fietspad door de Eierlandse duinen met een lengte van 7,3 kilometer. Deze winter, cluster 2, wordt dus nog eens 8 km aan veilige en duurzame fietspaden toegevoegd op Texel. De voorbereidingen voor cluster 3 zijn al in volle gang.