Terug naar het overzicht

Verkenningsfase herinrichting ijsbaanterrein Den Burg van start

Vanaf medio mei voert de gemeente Texel gesprekken met gebruikers en liefhebbers van het ijsbaanterrein. De gemeente inventariseert de wensen en ideeën voor herinrichting van de locatie. Adviesbureau VKZ BV is door de gemeente aangesteld deze verkenning uit te voeren. Personen en organisaties die belanghebbend en betrokken zijn bij dit gebied krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging, zoals bijvoorbeeld het onderwijs, Artex, ondernemers, Young 4 Ever, stichting “Vrienden van het Jac.P. Thijssepark” en anderen die al eerder ideeën hebben aangedragen. Ook jongeren worden uitgenodigd om mee te denken. Daarnaast is er een open oproep aan geïnteresseerden om mee te denken.

Het ijsbaanterrein is geschikt voor allerlei mogelijke manieren van gebruik. Te denken valt aan sport, spel, ontspanning, cultuur, parkeren en evenementen. Maar wellicht zijn er ook hele andere mogelijkheden. De skatebaan en de vijver maken ook deel uit van het plangebied.

Gemeenteraad beslist over financiën herinrichting

Met behulp van de inbreng van gebruikers en liefhebbers, worden enkele schetsen gemaakt voor de invulling van het terrein. Deze schetsen worden teruggekoppeld aan degenen die hun ideeën hebben gedeeld en daarna aan de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad beslist vervolgens of er budget voor verdere uitwerking van de schetsen beschikbaar wordt gesteld.

Denk ook mee!

Heb jij ook leuke ideeën voor het ijsbaanterrein? Stuur een mailtje naar Renée Canna via r.canna@vkzbv.nl of Rachèl Lardenoye via r.lardenoye@vkzbv.nl en maak een afspraak voor woensdag 19 mei, donderdag 10 juni of vrijdag 11 juni.