Terug naar het overzicht

Schilderend: volgende fase rioolwerkzaamheden

In de week van 28 maart begint aannemer HD Infratechniek aan de tweede fase van de rioolwerkzaamheden aan het Schilderend. Het deel tussen de rotonde Emmalaan en T-splitsing Reijer Keijserstraat krijgt dan een gescheiden rioolstelsel.

Het volledige Schilderend en een stuk van de Schilderweg in Den Burg worden in de eerste maanden van 2022 voorzien van een gescheiden rioolstelsel. In een gescheiden rioolstelsel worden regenwater en afvalwater los van elkaar afgevoerd. De aanleg van het gescheiden stelsel is nodig om in de toekomst wateroverlast door hevige regenval te voorkomen. Daarnaast hoeft het schone regenwater niet gezuiverd te worden en dat is duurzamer.

Omleidingen

Omdat fase 1 van de werkzaamheden – het stuk Schilderend tussen de Reijer Keijserstraat en de Schansweg – nog niet is afgerond, zijn de omleidingen nu als volgt:

  • Op de Hallerweg (tussen de Schilderweg en de Kadijksweg) en op de Kadijksweg (tussen de Marsweg en de Laagwaalderweg) geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer;
  • Doorgaand verkeer vanuit Oudeschild kan via de Hallerweg naar Den Burg rijden;
  • Doorgaand verkeer vanaf Den Burg rijdt via de Kadijksweg richting Oudeschild;
  • Het Wezenland is bereikbaar via de Emmalaan, Tostilaan (achter het gemeentehuis langs);
  • Bewoners kunnen via een toegang bij het kruispunt Reijer Keijserstraat hun woning vanaf het Wezenland te voet, met de fiets en met de auto bereiken.

Fase 1 wordt naar verwachting medio april afgerond; fase 2 half mei.

Meer informatie over deze en andere werkzaamheden?

Kijk op www.texel.nl/wegwerkzaamheden. Houd ook onze Facebook– en Instagrampagina in de gaten.