Terug naar het overzicht

Schilderend krijgt gescheiden rioolstelsel

Het Schilderend en een stuk van de Schilderweg in Den Burg worden in de eerste maanden van 2022 voorzien van een gescheiden rioolstelsel. Op deze manier kunnen regenwater en afvalwater los van elkaar afgevoerd worden. Het werk start in de week van 10 januari. Tijdens het werk is de straat afgesloten voor verkeer.

De aanleg van het gescheiden stelsel is nodig om in de toekomst wateroverlast, veroorzaakt door hevige regenval, te voorkomen. Daarnaast hoeft het schone regenwater niet gezuiverd te worden en dat is duurzamer.

Het werk wordt in twee delen aangepakt: van de rotonde Emmalaan tot de Reijer Keijserstraat en van de Reijer Keijserstraat tot de Schansweg. Aannemer HD Infratechniek begint met het stuk tussen de Reijer Keijserstraat en de Schansweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hallerweg, via De Waal (Laagwaalderweg) of de Redoute. Let op: vrachtverkeer kan geen gebruikmaken van de omleiding Hallerweg en dient via De Waal te rijden.

Het Wezenland is in deze periode bereikbaar via rotonde Emmalaan/Bernardlaan – Schilderend. Wanneer de aannemer het stuk tussen de rotonde en de Reijer Keijserstraat onder handen neemt, is het Wezenland bereikbaar vanaf de Schilderweg.

De planning kan wijzigen als de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven: in de winter werken brengt risico’s met zich mee. Zo kan er onder het vriespunt bijvoorbeeld niet met pvc worden gewerkt.

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen bereikbaar voor fietsers. Voor parkeergelegenheid is een alternatief geboden. Aanwonenden, bedrijven op het Wezenland en vrachtverkeer zijn middels een brief op de hoogte gesteld.