Terug naar het overzicht

Renovatiebeurt voor Zwembad Molenkoog

Zwembad Molenkoog wordt deze winter gerenoveerd. Het gebouw, inmiddels ruim 25 jaar oud, was hard aan een opknapbeurt toe. Aannemer Van Heerwaarden is onlangs gestart met het strippen van het pand.

Onder meer op het gebied van hygiëne en veiligheid wordt met de vernieuwing een flinke slag gemaakt. De tegelvloeren worden vervangen door epoxyvloeren, wat de hygiëne en afwatering ten goede komt. Aan de zwembadzijde wordt in de stenen muur een doorkijk gerealiseerd: hier komen twee grote glazen puien. Hierdoor komt meer licht het gebouw binnen. De tl-verlichting die nu in de ruimte hangt, wordt vervangen door natuurlijker verlichting. Achter de puien wordt een wand met lockers geplaatst. De huidige twee grote kleedkamers en hetzelfde aantal privékleedhokjes blijven in afstemming met de zwembadmedewerkers gehandhaafd; de inrichting wordt wel aangepast, waarmee een logischer en overzichtelijker geheel ontstaat.

Ook de kiosk wordt vernieuwd. De keuken wordt aangepast aan de huidige inrichtingseisen voor horeca. Het hek rond het bad wordt eveneens vervangen.

Op 1 april 2023, voor het zwemseizoen, moet het vernieuwde gebouw gereed zijn.