Terug naar het overzicht

Koninklijke onderscheiding voor Marloes van der Vis

Marloes van der Vis-Bakker zet zich al meer dan 40 jaar in als vrijwilliger bij verschillende organisaties op Texel. Daarom reikte burgemeester Michiel Uitdehaag haar een koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking was op zondag 22 augustus, na afloop van een wedstrijd van Paardensportvereniging Texel in manege Akenburg. Mevrouw van der Vis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten

Van 1978 – 1980: Bestuurslid bij Surfclub Texel, dorpscommissie Oosterend en Oosterend Present.

Van 1987 – heden: Bestuurslid bij Paardensportvereniging Texel (een fusie van De Waddenruiters en De Kleppertjes) en diverse paarden spotverenigingen.

Mevrouw Van der Vis heeft de afgelopen 30 jaar als voorzitter en algemeen bestuurslid in verschillende besturen gezeten: het bestuur van de Stichting Overdekte Manage Texel (SOMT), het bestuur van LR Waddenruiters en PC de Kleppertjes en Paardensportvereniging Texel (PSV Texel). Ze is nu algemeen bestuurslid bij PSV Texel. Naast actief bestuurslid heeft ze enorme kennis over het reilen en zeilen binnen de paardensport. Ze is ook betrokken bij de dressuurcommissie (een onderdeel van PSV Texel). Hierbij vraagt zij de wedstrijden aan en zorgt zij ervoor dat al het papierwerk (protocollen, betalingslijst, juryformulieren etc.) de dag voor de wedstrijd in orde is.

Van 1987 – heden: Voorzitter en organisator van het Texelweekend.

Mevrouw Van der Vis was in 1987 een van de oprichters van het Texelweekend. Dit driedaagse evenement wordt ieder jaar rond eind april gehouden. Al 33 jaar is zij de trekkende kar van dit evenement. Vanaf de start van de inschrijving, in januari, is zij bijna dagelijks bezig met de administratie. Zij verwerkt de inschrijvingen, regelt de verhuur van de stallen, benadert juryleden, heeft contact met de deelnemers, maakt de startlijsten, deelt de juryleden in en ga zo maar door. Zij doet dit samen met nog vijf andere commissieleden, maar besteedt zelf de meeste uren aan dit evenement. In de periode voor het Texelweekend is zij hier wel een volledige werkweek mee bezig. Zij doet dit volledig vrijwillig. Dit evenement genereert jaarlijks een mooi bedrag voor de clubkas. Hierdoor kan het lidmaatschap en het lesgeld van de leden laag blijven en is er een reserve opgebouwd. Onlangs is hiervan een gedeelte geïnvesteerd in de accommodatie van de vereniging.

Door corona is het Texelweekend al een aantal keren uitgesteld. Ook het niet doorgaan van een evenement brengt veel extra werk met zich mee.

(foto: Texelse Courant)