Terug naar het overzicht

In oktober prikronde corona op Texel

Zoals aangekondigd door demissionair minister Kuijpers van VWS start op 2 oktober 2023 de corona najaarsronde 2023. GGD Hollands Noorden verzorgt de uitvoering hiervan in de regio Noord-Holland-Noord. Ook de inwoners op Texel vanaf 60 jaar krijgen een uitnodiging van het RIVM om zelf een afspraak te maken voor deze coronaprik.

Priklocatie op Texel 24-26 oktober

Net zoals bij voorgaande prikrondes komt GGD Hollands Noorden een aantal dagen naar Texel. Zo krijgen inwoners die behoren tot de doelgroepen (60 jaar of ouder of die een griepprik mogen halen, tot een medisch hoog risicogroep behoren, zorgmedewerkers en/of zwanger zijn) de kans om de nieuwe coronaprik op het eiland te halen.

GGD Hollands Noorden prikt op afspraak op:

  • Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023
  • Locatie: Sporthal TXL in Den Burg

Maatwerk

Een coronaprik voor iedereen is niet nodig. Gezonde mensen onder de 60 jaar hebben nu maar een kleine kans dat ze ernstig ziek worden als ze corona krijgen. Dit komt door de combinatie van een doorgemaakte besmetting en/of coronaprik(ken). In individuele gevallen is maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor mensen met een kwetsbaar gezinslid (mantelzorgers).

Alleen inwoners vanaf 60 jaar ontvangen uitnodigingsbrief vanaf 19 september 2023

Alleen mensen van 60 jaar en ouder ontvangen op Texel vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM om een coronaprik te komen halen. Hiermee kunnen deze inwoners, indien zij een prik wensen, zelf een afspraak maken voor in Den Burg. Dit kan vanaf medio oktober 2023 via planjeprik.nl. Alle informatie hierover staat in de brief van het RIVM vermeld. Mochten deze data op Texel niet passen, dan kan er via planjeprik.nl ook een afspraak gemaakt worden voor locaties op het vaste land.

Geen brief, wel doelgroep?

Mensen van 18-59 jaar die ook een griepprik mogen halen, tot de medisch hoog risicogroepen behoren, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen géén persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM.

Willen zij wel een afspraak in Den Burg of later op het vaste land? Dan kunnen ze met DigiD vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij GGD Hollands Noorden. Dit kan eenvoudig en 24 uur per dag via planjeprik.nl.

  • Mensen zonder DigiD kunnen vanaf 16 oktober tijdens kantooruren bellen met 0800-7070 om een afspraak te maken.
  • Ook mensen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen halen, kunnen een afspraak maken via planjeprik.nl.

Prikken zonder afspraak: later dit jaar bekend

Later dit najaar kunnen mensen ook zónder afspraak naar de vaste priklocaties van GGD Hollands Noorden op het vaste land komen om een prik te halen. Wanneer en waar dat kan, is dan te zien op prikkenzonderafspraak.nl.

Nieuw vaccin

In de prikronde van dit najaar wordt gevaccineerd met een vaccin dat is aangepast aan de huidige subvariant van Omikron. Dit is het meest actueel beschikbare mRNA-vaccin*.

* Als inwoners geen mRNA-vaccin willen of deze is niet geschikt, dan kunnen zij een afspraak maken voor een prik met Novavax. (Afsprakenlijn Novavax: 0800-0174, maandag tot en met vrijdag: 09.00-17.00 uur.)