Terug naar het overzicht

Herhaalprik tegen corona, maak een afspraak

(bron GGD Noord Holland Noord)

Iedereen van 12 jaar en ouder kan snel een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Vanaf 17 oktober krijgt iedereen van 40 tot 60 jaar stap voor stap de gelegenheid een afspraak te maken op planjeprik.nl, van oud naar jong. Vanaf 24 oktober kunnen alle 12-plussers stapsgewijs een herhaalprik halen. De mogelijkheid om een afspraak te maken gaat ook hier van oud naar jong. Met krijgt hiervoor geen uitnodigingsbrief, maar kan wel een afspraak maken op een van de locaties van de GGD. Voor Texel is de dichtstbijzijnde locatie in Den Helder.

Herhaalprik zorgt voor extra bescherming

De herhaalprik zorgt voor extra bescherming tegen het coronavirus in het najaar. We verwachten dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. Ook als iemand al eerder gevaccineerd is of al corona heeft gehad, kan iemand nog ziek worden. Er zijn vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna die bescherming bieden tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor worden mensen niet of minder ziek van het coronavirus.

Vaste vaccinatielocaties in de regio

De vaste vaccinatie locaties in de regio bevinden zich in Alkmaar, Hem en Den Helder. Een overzicht van alle actuele locaties en openingstijden is te vinden op Locaties en openingstijden – GGD Hollands Noorden. Van 15 tot en met 20 oktober is het voor voor 60-plussers en kwetsbaren mogelijk om op Texel de corona herhaalprik te halen. Deze pop-up locatie wordt na deze week weer gebruikt op andere locaties in gemeenten in de regio. Een permanente vaccinatielocatie komt er niet op Texel.