Terug naar het overzicht

Grond verkocht voor bouw 15 woningen Marserf

Voor het realiseren van 15 woningen in Marserf, heeft het college besloten circa 4288 m2 grond aan KRKTR Projectontwikkeling B.V. te verkopen. Door middel van een tenderprocedure is deze projectontwikkelaar geselecteerd. Met de verkoop van deze grond kunnen de laatste woningen in Buurtskap De Tuunen gebouwd gaan worden. Het streven is dat er vanaf maart 2024 gestart kan worden met de bouw van deze 15 woningen. Naar verwachting zijn ze in de eerste helft van 2025 klaar.

Marserf

‘De Tuunen’ bestaat uit meerdere (woon)erven die met elkaar verbonden zijn via kronkelende, alsof door de natuur gevormde fiets-/wandelpaden en waterpartijen. Het Marserf is het laatste nog te bouwen stukje van ‘De Tuunen’ en ligt dichtbij de Marsweg waar het plan ook zijn naam aan ontleent.

In totaal worden er hier 15 woningen gerealiseerd waarvan negen huurwoningen, vier betaalbare koopwoningen en twee dure koopwoningen.

Gezamenlijk erf

Alle woningen liggen rondom het groene erf dat een gemeenschappelijk deel gebied zal worden voor toekomstige bewoners, maar ook openbaar toegankelijk zal blijven voor iedereen. De uiteindelijk invulling wordt nog aan gewerkt en zal straks ook in samenspraak met toekomstige bewoners gedaan worden. 

Duurzame woningen

Alle woningen worden duurzaam gebouwd met natuurlijke materialen. Voor verwarming krijgt elke woning een warmtepomp, gebalanceerde ventilatie met een warmte-terug-win installatie (WTW). Energie wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit bouwproject op www.marserf.nl.