Terug naar het overzicht

Gemeentesecretaris/ algemeen directeur Eva van der Bruggen verlaat gemeente Texel

Eva van der Bruggen heeft per 1 april 2023 de functie aanvaard als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Schagen. “Eva heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het toekomstbestendig maken van onze organisatie. Ook heeft ze ons vakkundig door de coronajaren heen geloodst. We hadden haar graag nog langer bij ons gehad, maar we begrijpen dat ze deze nieuwe stap zet” aldus burgemeester Michiel Uitdehaag. “Texel houdt in elk geval een goeie ambassadeur in de regio”.

Eva van der Bruggen geeft aan dat ze een hele fijne tijd heeft gehad bij de gemeente Texel waarin ze veel geleerd en meegemaakt heeft. ‘Ik heb grote waardering voor de inzet, deskundigheid en betrokkenheid van de ambtelijke organisatie. Ook heb ik heel prettig samengewerkt met de gemeenteraad en externe partners. In Schagen wacht me een mooie uitdaging, een prachtige gemeente met een leuke organisatie en een enthousiast nieuw college. De gemeentelijke organisatie heeft de afgelopen periode een nieuwe koers ingezet, een koers die ik graag wil voortzetten, samen met het college, de raad, inwoners en partners.

De komende tijd zal het Texelse college van B&W samen met de organisatie nadenken over de invulling van deze functie na 1 april 2023.