Terug naar het overzicht

Gemeente Texel helpt bewoners met energie besparen en verduurzamen

Bron: Duurzaam Bouwloket

De stijgende energieprijzen maken het verduurzamen van woningen interessanter dan ooit. Texelaars kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies. De komende weken/maanden worden de volgende verduurzamingsacties georganiseerd. Lees hieronder meer over: Isolatieactie, Energiebesparingsaanpak vooroorlogse woningen, Mobiele showroom komt naar Texel en Monumentale woning verduurzamen

Isolatieactie

Gemeente Texel organiseert samen met het Duurzaam Bouwloket en gecertificeerde bedrijven een isolatieactie speciaal voor huiseigenaren van Texel.  Bewoners kunnen zich inschrijven voor een vrijblijvende offerte met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de volgende maatregelen: isolerend glas, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie.

Informatieavond (online)

Bewoners van Texel zijn van harte uitgenodigd voor een online informatieavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket vertelt meer over de isolatieactie, het aanbod van de bedrijven, subsidies en financiering.
            Wanneer:         Maandag 31 oktober
            Tijd:                 Inloop: 20:30 – 21:30
            Aanmelden:      inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-texel

Ga naar inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-texel voor meer informatie over de isolatieactie, het aanbod en om je in te schrijven.

Energiebesparingsaanpak vooroorlogse woningen

Woningen die voor de oorlog zijn gebouwd zijn bij de bouw zeer beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Is de woning al goed geïsoleerd? Dan is het interessant om zelf energie op te wekken met zonnepanelen en misschien wel een warmtepomp te installeren.

Stappenplan

Samen met Duurzaam Bouwloket heeft de gemeente Texel een handig stappenplan gemaakt, waarin geadviseerd wordt welke maatregelen interessant zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken.

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/vooroorlogs-texel is meer informatie te vinden over de energiebesparingsaanpak. Dit stappenplan is te vinden op de website en wordt toegelicht tijdens de informatieavond.

Informatieavond (fysiek)

Bewoners met een woning gebouwd van voor de oorlog zijn van harte uitgenodigd voor de informatieavond. Waar een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket meer vertelt over het stappenplan, energiebesparende maatregelen, subsidies en financiering.

            Wanneer:        Donderdag 3 november
            Tijd:                 Inloop: 19:00 | Start: 19:30
            Waar:               Stayokay Den Burg, Haffelderweg 29, 1791 AS Den Burg
                                    (naast het gemeentehuis)
            Aanmelden:      www.duurzaambouwloket.nl/vooroorlogs-texel     
                                   

Mobiele showroom komt naar Texel

Wilt u weten hoe een warmtepomp klinkt of hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet? Kom naar de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. In de showroom worden allerlei duurzaamheidsmaatregelen en -producten getoond, van klein tot groot. Zowel inwoners van Texel met een huurwoning als met een koopwoning zijn welkom. Een bouwkundig adviseur van het Duurzaam Bouwloket is aanwezig om bewoners rond te leiden en alle vragen te beantwoorden over energiebesparing en het verduurzamen van de woning.

Wanneer:           Donderdag 27 oktober

Tijd:                      12:00 tot 16:00

Waar:                  Parkeerplaats Gemeentehuis Emmalaan 15 Den Burg


Wanneer:           Maandag 7 november

Tijd:                     10:00 – 14:00

Waar:                  Warenmarkt op de Groeneplaats

Windkracht 5 of meer?

Helaas is het dan niet mogelijk voor de mobiele showroom om veilig de weg op te gaan. In dat geval kunt u uw vragen stellen aan de  bouwkundig adviseur in het gemeentehuis. (Locatie kantine gemeentehuis naast de centrale hal)

Monumentale woning verduurzamen

Voor eigenaars van monumentale woningen organiseert de gemeente Texel samen met het Duurzaam Bouwloket in februari 2023 een voorlichtingscampagne. U kunt dan een afspraak maken met een bouwkundig adviseur in het gemeentehuis. Ook is in de gehele maand februari de reizende expositie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed: Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt te bezoeken. Locatie: centrale hal gemeentehuis, Emmalaan 15, Den Burg.

Duurzaam Bouwloket
Is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente gefinancierd om alle inwoners te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning.


Op de website
www.duurzaambouwloket.nl/texel vindt u onder andere meer informatie over: de energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen en lokale initiatieven/acties.