Terug naar het overzicht

Flinke opknapbeurt voor algemene begraafplaats Den Burg

De algemene begraafplaats aan de Kogerstraat in Den Burg wordt opgeknapt. Hoek Hoveniers, onder leiding van Smit Groenadvies, is vorige week in opdracht van de gemeente begonnen met het snoeien van de bosplantsoenen rond en op de begraafplaats. Ook het meubilair krijgt een opfrisbeurt.

Groen

Aanleiding is het achterstallig onderhoud van het groen van de begraafplaats. De oude beplanting – met name hulst – is in de loop der jaren gaan woekeren. Met een hoogwerker is de hulst tussen de bomen en andere beplanting gesnoeid. Hiermee komen de monumentale bomen terug in het zicht. Vervolgens wordt na de zomer, wanneer het plantseizoen start, de beplanting in de borders aangepakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van vaste planten en heesters.

Bij de keuze voor beplanting en locaties wordt rekening gehouden met een rustige uitstraling, biodiversiteit en waar mogelijk gebruik van inheemse plantsoorten.

Meubilair

Ook het meubilair op de begraafplaats wordt waar nodig vervangen zodat een eenduidiger uitstraling ontstaat. De watertappunten worden netjes afgewerkt en de groene minicontainers worden voorzien van een houten ombouw. Vorig jaar zijn de grindpaden vervangen door asfaltpaden.

Bij de werkzaamheden wordt rekening gehouden met het broedseizoen en de geldende flora- en faunaregelgeving. De klus op de algemene begraafplaats is naar verwachting eind 2022 afgerond.