Terug naar het overzicht

Esther Wolfkamp nieuwe gemeentesecretaris

Esther Wolfkamp is per 28 augustus 2023 de nieuwe gemeentesecretaris /algemeen directeur van de gemeente Texel. Zowel de selectie- als de adviescommissie staan unaniem achter de kandidatuur van Wolfkamp.

Esther Wolfkamp werkt nu nog bij de gemeente Zwolle als Afdelingshoofd en Ambtelijk Opdrachtgever van maatschappelijke impactvolle programma’s en projecten. Zij heeft binnen de gemeente Zwolle diverse leidinggevende functies bekleed en haar sporen op leidinggevend vlak verdiend. Esther Wolfkamp – woonachtig net buiten  Zwolle – komt als trouwe eilandbezoeker al ruim 30 jaar op Texel.

Burgemeester Uitdehaag: “Het geeft mij voldoening dat ik deze mooie gemeente achterlaat met een nieuwe gemeentesecretaris. Het college heeft er het volste vertrouwen in dat Esther Wolfkamp een positieve bijdrage komt brengen aan de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie.  En een belangrijke rol kan vervullen bij de realisatie van complexe maatschappelijke opgaven waar deze gemeente voor staat.”

Wolfkamp: “Ik kijk er naar uit om de samenwerking van de gemeente met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners verder uit te bouwen. En om de grote uitdagingen voor een sociaal en duurzaam Texel gezamenlijk te realiseren.”