Terug naar het overzicht

Emmalaan fase 4 - afsluiting en omleidingen

Vanaf 25 mei wordt gewerkt aan de laatste fase van de Emmalaan tussen de Haffelderweg en de Slingerweg. De Emmalaan wordt tot eind juli afgesloten voor het doorgaande verkeer vanaf de nieuwe rotonde Elemert tot het Schilderend. Aannemer TAC Group werkt in opdracht van gemeente Texel aan de Emmalaan fase 4.

De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van de herinrichtingswerkzaamheden. De gemeente vervangt het riool en er komt een nieuw wegdek met veilige oversteekplaatsen. Tijdens het werk zijn er omleidingen voor voetgangers, fietsers en automobilisten. De omleidingen worden aangegeven met pijlborden en de hulpdiensten zijn op de hoogte.

Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de afsluiting blijven het gemeentehuis, tennisvereniging Deuce, StayOkay en OSG De Hogeberg bereikbaar. De GGD-testlocatie en vaccinatielocatie in de sporthal zijn via de inrit tegenover de VVV bereikbaar. Parkeren bij het gemeentehuis en de TXL sporthal blijft mogelijk en wordt aangeduid met borden.

Omleidingen

De omleidingsroutes voor auto- en (brom)fietsverkeer zijn als volgt:

Auto’s via Elemert en Keesomlaan

Doorgaand autoverkeer vanaf de Pontweg gaat tijdelijk via de Elemert en de Keesomlaan. Verkeer vanaf de rotonde op de Schilderend gaat via de Leemkuil naar de Pontweg.

Auto’s naar parkeerterrein gemeentehuis

Autoverkeer naar het parkeerterrein van het gemeentehuis gaat tijdelijk via het Schilderend en Reijer Keijserstraat naar de Haffelderweg.

Voetgangers Haffelderweg

Voor voetgangers die ter hoogte van de Haffelderweg de Emmalaan willen oversteken, wordt een tijdelijke oversteekplaats aangelegd.

Fietsers via inrit tegenover VVV

Lopend of op de fiets vanaf de Pontweg naar het gemeentehuis of OSG De Hogeweg gaat via de inrit tegenover de VVV. Volg via de parkeerplaats het pad naar gemeentehuis of school. Fietsers kunnen ook via de Reijer Keijserstraat naar de OSG.

Werk in toeristenseizoen

Op dit moment wordt op verschillende plaatsen op Texel aan de weg gewerkt. Het werk aan de Emmalaan is onderdeel van een reeks wegwerkzaamheden die nodig zijn om de kwaliteit van de wegen en rioleringen te waarborgen. Afsluiting vindt in deze periode plaats omdat het aansluit op openstelling van het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt en op de toekomstige start van werkzaamheden aan andere wegen. Bij de planning van deze werkzaamheden is het uitgangspunt altijd om de ontsluiting van – in dit geval Den Burg – voor verkeer te borgen. Direct betrokkenen en omwonenden ontvangen nadere informatie.

Vragen?

Op www.texel.nl/wegwerkzaamheden ziet u hoe het werk verloopt. Neem met vragen contact op met Lieuwe Hoekstra, (TAC Group) via 06-55683063 of lieuwe.hoekstra@tac-group.nl.