Terug naar het overzicht

Denk mee over een aardgasvrij Texel

Praat mee tijdens een online bijeenkomst op maandag 27 september

Texel moet in 2050 aardgasvrij zijn. Net als alle andere gemeenten in Nederland. Om dit te bereiken stopt de gemeente Texel veel energie in isoleren. Daarnaast zoeken we naar mogelijkheden voor alternatieve warmtebronnen. Per wijk bekijken we wat de beste stap is naar een aardgasvrije woning. De gemeente maakt hiervoor een plan: de Transitievisie Warmte. Om de acties in het plan Texels, haalbaar en betaalbaar te laten zijn, horen we graag uw ideeën. Geïnteresseerde inwoners, ondernemers en organisaties zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Wij horen graag uw ideeën

Heeft uw ideeën over de overstap naar aardgasvrij? Over andere duurzame warmtebronnen? En wat ervoor nodig is om alle woningen en bedrijfspanden te isoleren? Of wilt u andere suggesties met ons delen? Praat met ons mee tijdens de online-bijeenkomst op maandag 27 september van 19.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden

Meld u zich vóór woensdag 22 september aan via duurzaam@texel.nl. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestigingsmail met een link naar de ZOOM-meeting.

Bent u woningeigenaar en wilt u nu al stappen zetten richting een aardgasvrije toekomst? Meer informatie over het verduurzamen van uw woning vindt u op www.duurzaambouwloket.nl en op www.texelgeeftenergie.nl.