Terug naar het overzicht

Corona herhaalprik op Texel van 15 tot en met 23 oktober voor 60-plussers en kwetsbaren


[Bron: GGD Hollands Noorden, d.d. 8 september 2022]
Op 19 september start een nieuwe landelijke vaccinatiecampagne tegen Corona. 60-plussers (geboortejaar 1962 en eerder) en kwetsbaren ontvangen als eerste een uitnodiging van de rijksoverheid voor een herhaalprik. Van 15 tot en met 23 oktober kunnen 60-plussers en kwetsbare bewoners van Texel op afspraak een Corona vaccinatie krijgen in Den Burg. Zij hoeven dan niet te reizen naar een andere vaccinatie locatie op het vaste land. Daarvoor ontvangen zij een speciale brief van de gemeente Texel namens GGD Hollands Noorden, net als eerder.

Vaccinatie in Den Burg of het vaste land

Gemeente Texel stuurt alle betrokken inwoners een uitnodigingsbrief toe waarmee een afspraak kan worden gemaakt bij GGD Hollands Noorden. De vaccinatie kan worden gehaald in de TXL Sporthal aan de Emmalaan 55 in Den Burg. Het is uiteraard ook mogelijk om eerder dan 15 oktober een Corona vaccinatie te krijgen. Dit kan op afspraak op de vaste vaccinatie locatie van GGD Hollands Noorden in Den Helder of elders in de regio. Mensen die woonachtig zijn in een instelling, worden geïnformeerd door de betreffende zorginstelling.

Herhaalprik zorgt voor extra bescherming

De herhaalprik zorgt voor extra bescherming tegen het coronavirus in het najaar. We verwachten dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. Ook als iemand al eerder gevaccineerd is of al corona heeft gehad, kan iemand nog ziek worden. Er zijn vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna die bescherming bieden tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor worden mensen niet of minder ziek van het coronavirus.

Vaste vaccinatielocaties in de regio

De vaste vaccinatie locaties in de regio bevinden zich in Alkmaar, Hem en Den Helder. Een overzicht van alle actuele locaties en openingstijden is te vinden op Locaties en openingstijden – GGD Hollands Noorden.

Twee brieven: ook brief van RIVM

Naast de brief die de gemeente Texel namens de GGD Hollands Noorden aan betrokken inwoners verstuurt, wordt ook een brief van het RIVM verstuurd. Via de uitnodigingsbrief van het RIVM kan géén afspraak voor de prikpost in de TXL Sporthal worden gemaakt. Via de RIVM-brief kan wel een afspraak voor vaccinatie op één van de locaties aan de overkant worden gemaakt.

Locatiekeuze

Om de gevolgen voor gebruikers van de TXL Sporthal zo beperkt mogelijk te houden (sportverenigingen en OSG De Hogeberg) is ervoor gekozen te vaccineren tijdens de herfstvakantie. In het begin van de week na de herfstvakantie – na afbouw – kan de TXL Sporthal weer regulier gebruikt worden.